Pickin’ Up Good Vibrations

Na sam spomen leta, u usnoj duplji osetim krckanje kristal šećera u kombinaciji sa sitnim peskom. Krofna je topla, meka i miriše onako kako samo plažne krofne mirišu stoga se ne može jesti nigde drugde do na plaži, sa turom do pola ukopanim u pesak.

Moje prvo sećanje na leto zapravo uopšte nije sećanje. To je fotografija mene u gumenom bazenčiću duginih boja, na sigurnoj udaljenosti od vode koje sam se užasno bojala. Imam platneni šeširić i dva, tri podvaljka dok s punom koncentracijom posmatram lopaticu za pesak.

Par godina kasnije, ponosno poziram sa Darom Bubamarom i Bumbarima u nekom od budvanskih klubova što se ispostavilo kao česta uspomena sa letovanja nekih od mojih vršnjaka i dan danas (bless them!).

 

Premotavam traku unapred i vidim se kako sa drugaricom trapavo jurim niz hodnik svoje zgrade bežeći od komšinice sa prvog sprata. Šta? Vi nikad niste zvonili komšijama na vrata, pa bežali? Svašta. Tog istog leta, dobila sam od mame čitavih 100 dinara da “kupim sebi nešto lepo”. U tom trenutku, nešto lepo značilo je 9 Rum Koktel sladoleda na štapiću i Minti žvake, a kad malo bolje razmislim, značenje se do dana današnjeg nije značajno promenilo. A kakav bi ja čovek bila da vas odmah sada i ovde ne podsetim na musave nausnice po recepturi sladoled + prašina. Slobodno priznajte da ste se oblizali.

 

Treptaj oka i nas tri budalice zaverenički iza strujomera u mojoj ulici špijuniramo dečake sa druge strane ulice. Zabava ni od kuda. Već sledećeg leta stisle smo se u vreloj prikolici u letovalištu Buljarice. Iz ove moje takozvane odrasle perspektive, razmišljam koliko je divno što se ni u jednom trenutku nismo zapitale kako ćemo provesti deset dana na letovanju u prikolici 1,5m x 2m, naprotiv – to je bila avantura. Nemojte nikada da zaboravite koliko samo avantura stane u dečijih 24h.

Godinu po godinu, lake radosti postaju sve teže. Postane bitnije kako ti kupaći stoji od toga da li ima lubenice na sebi i kao dlanom o dlan tamo neki celulit se pita da li ćeš danas na plaži da osunčaš i stomak. Bezveze.

 

Mnogo toga se promenilo. Četiri devojčice iz prikolice u Buljaricama sada letuju odvojeno – na moru, na terasi, na drugim meridijanima. Ono što je ostalo isto je prijatna knedla u grlu i nemir u stomaku koji se javlja čim temperatura prebaci 23°C. Sediš u kancelariji, a misli ti sede u nekom vrelom pesku koji se pomešan sa kremom za sunčanje pretvara u miris koji povremeno osetiš dok prolaziš gradom, dok stojiš u pošti, onako u tragovima.

Ovog leta, vreme je za rekapitulaciju. Pratite miris soli, pletenih šešira i dušeka na naduvavanje – vreme je za izlazak iz prostranih apartmana i hotelskih soba u pravcu vode. Ukoliko niste sigurni da ste na pravom mestu, potražite čiku sa krofnama. Tu je? Tu ste.

 

 


 

Pre nego leto zvanično pomoli glavu iz kalendara, poželite mu dobrodošlicu. Letnja kolekcija od tri The Sad Bear printa kreirana je pod parolom Looking for The Summer i budite sigurni da će razvući osmeh i na najtmurnijim licima! Dva printa preuzmite sa linkova u opisu fotografija dole ↓, a treći pronađite u aktuelnom broju magazina ELLE Serbia – spreman za stakloresca, a zatim i za spotlight u vašem domu i na Instagramu (koristite hashtag #thesadbear ili tagujte @ascoolaskimdeal).

Ok, već ste otišli do najbliže trafike. Ok.

 

easy living
The Sad Bear//Easy Living PRINT http://imgur.com/a/MxgbJ

 

Voulez - Vous
The Sad Bear//Voulez – Vous? PRINT http://imgur.com/a/MxgbJ
Share this post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *